Hur Afghanistankriget har påverkat dagens samhälle


Afghanistankriget har påverkat världen idag på så sätt att Afghanistan idag är ett väldigt fattigt och oroligt land, men innan kriget och Sovjets invasion var Afghanistan ett välmående land med stark politik.

Nu är som sagt Afghanistan ett väldigt oroligt land där det är krig mellan talibanerna som förut hade makten och den nuvarande sittande regeringen som får stöd av USA, EU, FN och frivilliga trupper.

 

Efter Afghanistankriget kan man väl inte påstå att relationen mellan USA och Ryssland (Sovjetunionen) har blivit bättre, trots att Sovjets trupper lämnade Afghanistan.

Dock har inte USA varit i krig med Ryssland efter Afghanistankriget, så kriget har nog påverkat länderna så att de inte går emot varandra i krig.

 

Många kopplar terrorattackerna den 11 september till Afghanistankriget. Eftersom USA är i Afghanistan för att försöka få fred i landet, efter Afghanistankriget, så gjorde Al Qaida terrorattacken då de ville att USA skulle lämna landet.

Detta kan ses som dubbelmoral eftersom det sägs att Usama bin Ladin var en av de afghanska frihetskämparna, men som senare var en av de ansvariga för terrorattacken den 11 september mot USA.

Källor:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Usama_Bin_Ladin#80-_och_90-talet
http://ne.se/school/lang/usama-bin-ladin/336878
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mortar_attack_on_Shigal_Tarna_garrison,_Kunar_Province,_87.jpg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0